Компанията на Илон Мъск  SpaceX изстреля ракетата Falcon 9 с два

...
Компанията на Илон Мъск  SpaceX изстреля ракетата Falcon 9 с два
Коментари Харесай

Поредната ракета на Илон Мъск отлетя в Космоса

Компанията на Илон Мъск  SpaceX изстреля ракетата Falcon 9 с два спътника за застраховане на интернет в целия свят. Това излиза наяве от известие, поместено на Туитър акаунта на компанията. Изстрелването е осъществено от базата Ванденберг в Калифорния. Първоначално се предвиждаше ракетата да излети на 17 февруари, само че старта бе отсрочен три пъти поради неприятни атмосферни условия и механически проблеми.

Сателитите Microsat-2a и Microsat-2b са част от плана Starlink на SpaceX. Те са много по-малки от общоприетите спътници, като концепцията е, че ще могат да бъдат на по-ниска височина. Именно голямата височина на общоприетите спътници за интернет достъп основава проблеми са връзката. Получава се огромно закъснение на сигнала, което пречи на видео диалози или игри в действително време.

Сателитите на Starlink ще са ситуирани в доста по-ниска орбита, което ще понижи доста времето за пътешестване на сигнала. Тъй като ще бъдат на доста по-ниска височина, сред 1100 км. и 1325 км., тези спътници ще покриват доста дребна територия - към 1060 км. радиус. SpaceX пресмята, че ще се нуждае от 4425 спътника, с цел да обезпечи покритие в целия свят. 800 от тях ще са нужни единствено за територията на Съединени американски щати и околията.

SpaceX Falcon 9 rocket blasts off from launch pad in California, carrying an Earth observation satellite for Spain https://t.co/HlZuKTdGVc pic.twitter.com/deJaQdx0rO
— CBS News (@CBSNews) 22 февруари 2018 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР